12.10.12

23. den, 12.10., Zamora - Riego del Camino, 36km

Ještě se vrátím ke včerejší společné večeři. V herberku byli dva dobrovolní hospitaleros. Mají 2 týdenní službu. Marinella, italka z Milána si na to vzala dovolenou, Pedro, španěl, je v důchodu. Byl hospitalerem v Arres u Jaccy. K večeři byla zeleninová polévka s cizrnou, spíše cirzna se zeleninou a čorízem. Byla výtečná. Salát, různé klobásy, víno, ovocný salát, či kompot (ten jsem pomáhal připravit). U stolu nás bylo 12, na všechny se dostalo: ze byla známých jen litevka Lidia, Navařan, Zaragozan a z nových německý pár z Kolína, francouzský pár z Alp, z nejvýše položené vesnice nebo města v Evropě. Začínalo to na B, rakušan Joseph a hospitaleros. A protože se všichni představili, tak už vím, že Zaragozan se jmenuje taky Felix a není ze Zaragozy, ale z Barcelony. Bylo to moc milé posezení.
A to je najednou Felixů, vzpomínáte na holandské duo? Felix a Wim.

V 7hodina byl budíček gregoriánským chorálem, bohatá snídaně, dojemné loučení. Už se s nimi neuvidím s Felixy, Navarrský končí, barcelonský do Riega nedojde a navíc zítra půjde směrem na Astorgu, kdežto já už zatočím na západ, na Ourense,

Do Montemarty to byla klasická a dnes zase trochu jiná meseta. Dnes bez malebných oblaků, ale s modrou oblohou. Přikládám krátké video. Druhá polovina už byla zvlněná, s malými kopečky a totálně vyčerpanou údolní nádrží na řece Elsa (viz obr). S vodou je to tady zlé.
Potoky i řeky vyschlé, prý bylo letos vyjímečné sucho. Na severozápadním obzoru se objevily hory, vzdálené cca 80km. Tak se dostanu za 4dny. To už začne Galicie.

Kolem 17h jsem přišel do Riega, našel zamčený herberk, ale podle Cordulina návodu zazvonil na Doritu Alonso na druhém konci ulice, a vypadalo to, že budu v herberku, kde jsou tři ložnice, zcela sám. V 19h ale dorazil mladý španělský pár, který dnes camino začal v Zamoře. No, to si dali pro začátek výživnou etapu. A také už spí.

V Regiu je zavřený bar, a v obchodě je třeba zvonit, aby obchodník otevřel.

2 komentáře:

  1. Všem doporučuji si obrázky zvětšit .Uvidíte lépe přehradu-stružku.A ještě lepší je zvětšené "město na hoře ležící"což bude jistojistě kostel,ale taky by tam mohl být nejen kostel ale i klášter.Pěkné místo,leč vyhlíží opuštěně.Video mi funguje a komentář /obzor,obzor..obzor / připomněl filmovou klasiku ..kachy,kachny...kachny.Praktický dotaz..kolikráte jsi zvonil ,aby ti prodali zkvašený jablečný mošt???mc A nakonec malá poznámka pro D+V..když "publikujete"komentář taky vám dá tolik práce přečíst a rozluštit písmena ,která máte opsat ,aby se zjistilo,že nejste robot??Já občas jsem i třikrát robot než se strefím.mc

    OdpovědětVymazat
  2. Cigi, dnes bez vtipných komentářů...ta meseta je nádherná...prostor a mraky, s hrabajícími kopyty se nebudu opakovat. Popisy jídel taktéž, až by jeden slintal. A utíkáš tak rychle, že to hrozně rychle utíká...Galicie za 4 dny, páni!
    Odpověď pro MC, ano, také jsme často opakovaně roboti, kteří by na ten krám nejraději vzali kladivo. Kdo to vymyslel, ten by zasloužil.
    Ha, tak teď teda nevím, jak se podepsat...aby mě někdo neodkryl. Takže zdravíme moc,
    VDT

    OdpovědětVymazat